Met een vernieuwde website, een frisse start na de zomervakantie.

Een vernieuwde website, wat wil je niet over het hoofd zien?

Jouw site werkt goed op mobiele apparaten

Bij een vernieuwde website of het bouwen van een website is het misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het wordt steeds belangrijker om jouw website goed te laten werken op mobiele apparaten.

Tegenwoordig kunnen we bijna niet meer zonder. We hebben er allemaal één binnen handbereik. En wanneer onze telefoon een dag stuk is voelen we de hele dag een gemis. Ook zijn we ons technologisch hoogstandje wel eens kwijt. Bij menig mens resulteert dit in een sneller kloppend hart.

Gemiddeld zijn we meer dan 3 uur per dag met onze telefoon bezig! Dit is over het algemeen veel meer dan dat we een pc of laptop voor privé gebruiken.

Wanneer we iets nodig hebben wordt er vaak geroepen “Oh, ik Google het wel even”. Vaak gebeurt dit even snel op een telefoon. Wanneer jouw site er dus niet goed uitziet, zal deze snel weer geskipt worden. Vervolgens kiezen jouw potentiële klanten een alternatief. Zonde dus.

vernieuwde website

Hoe kom ik erachter of mijn site goed werkt op mobiele apparaten?

Er zijn verschillende testjes op internet te vinden die kijken of jouw website goed werkt op mobiele apparaten. Gebruik die zeker bij een vernieuwde website. Het enige nadeel van deze programma’s is dat het computers blijven. Ze zien dus niet of jouw website er goed uit ziet. Ze kijken alleen maar of er geen fouten zijn bij mobiel gebruik.

De simpelste methode is door simpelweg te gaan kijken op verschillende mobiele apparaten. Pak je telefoon, de tablet van je kinderen, de telefoon van je vrouw of vraag aan vrienden of je even snel op hun telefoon mag kijken. Houd er ook rekening mee dat het ene apparaat het andere niet is. Er kunnen onderlinge verschillen zijn wat betreft de lay-out van de site, maar ook bijvoorbeeld hoe de buttons worden weergegeven.

Er zijn verschillende manieren om de problemen te tackelen. Te veel om in deze blog op te noemen. Kom je een probleem tegen en je komt er zo even niet uit hoe je het op moet lossen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Interne links die jouw vernieuwde website tot één geheel maken

Interne links, oftewel links naar andere pagina’s binnen jouw website, vindt Google steeds interessanter. Google vindt het namelijk belangrijk dat jouw website handig is in het gebruik. En bij Google willen ze jou geven wat je zoekt. Wanneer er veel interne links zijn naar goede pagina’s ziet Google dit als meer uitleg over dat onderwerp.

Google stuurt mensen het liefst naar een website waar veel te vinden is over de gezochte zoekterm. Zo is de kans groter dat de gebruiker vindt waar hij op heeft gezocht. Wanneer je veel informatieve teksten schrijft en deze verbindt aan verschillende pagina’s, zal je zien dat je met deze pagina’s hoger rankt in Google.

Het belang van social media voor jouw organisatie

Je hoort het tegenwoordig bijna iedereen zeggen, “Sociale media is belangrijk voor jouw bedrijf” Maar waarom is social media nou zo belangrijk voor jouw organisatie? Hiervoor zijn 2 belangrijke redenen.

Verwijzingen op social media zorgen voor een hogere ranking in Google

Jouw vernieuwde website komt hoger in Google wanneer er veel links vanaf social media zijn.

Bezoekers komen via social media naar jouw website.

Wanneer je regelmatig iets relevants post op social media trekt dit de aandacht. Stel: een bouwvakker zet elke keer wanneer hij een huis oplevert een paar foto’s op Facebook en hij geeft daarbij een korte uitleg. Dan zal je zien dat er al snel enkele tientallen mensen zijn die deze berichten liken.

Nu hoor ik velen denken: “Enkele tientallen voor al die moeite?” Ja inderdaad, vergeet namelijk niet dat wanneer 1 persoon iets leuk vindt, zijn vrienden dit terug zien in hun tijdlijn. De meeste mensen hebben al snel 300 vrienden op bijvoorbeeld Facebook. Wanneer dus 10 mensen jouw post liken, ontvangen al gauw 3.000 mensen jouw post in hun tijdlijn. Toch wel de moeite waard wanneer het niets meer dan een paar minuten kost.

vernieuwde website

Daarnaast hoor ik je al zeggen: “Ja, maar ik ben geen bouwvakker. Mijn diensten spreken veel minder mensen aan.” Dat zou kunnen, echter zijn er zoveel manieren te bedenken die mensen wel aanspreken. Ook kunnen we specifiek, met een aantal tips, een bepaalde doelgroep aanspreken.

Vergeet de link naar jouw website niet

Hierbij is het wel belangrijk één essentiële kanttekening in acht te nemen. Vergeet de link naar jouw website niet. Hieronder verstaan we wel de link naar de pagina waar de post over gaat. Een link naar de hoofdpagina heeft niet veel nut. We willen direct meer weten over het onderwerp, niet eerst vijf keer klikken naar de desbetreffende pagina.

Jouw website hoger in Google door social media

Zoals eerder besproken zijn interne links zeer belangrijk. Echter zijn externe links net zo belangrijk of belangrijker dan interne links.

Wanneer er veel gepraat wordt over jouw organisatie / jouw website, dan moet dit haast wel interessant zijn. Wanneer je er dus voor zorgt dat er veel over je wordt gepraat op social media, dan wordt jouw site automatisch hoger gerankt in Google.

Een leuk bijkomend feitje is dat Google niet kan zien of er positief of negatief over je gepraat wordt. In dit geval is elke aandacht dus goede aandacht. Natuurlijk raden we je wel aan om het netjes te houden. Voor Google schrijven is leuk, echter blijft onze doelgroep nog altijd bestaan uit mensen.

Google is eigenaar van een aantal social media, zoals YouTube. Het is dan ook geen wonder dat Google en social media zoveel samenhang hebben.

Kijk bij een vernieuwde website ook naar de grootte

Denk om de grootte van jouw website

Ten slotte willen we je de laatste tip niet onthouden, denk om de grootte van je site! Wanneer we over MB’s en internet praten denken we al snel aan onze mobiele databundel. We razen er maandelijks de nodige MB’s door en het kan dan ook allemaal niet snel genoeg.

Delen van jouw website worden gedownload naar het toestel van de bezoeker. Wanneer de website aan de grote kant is, laat dit downloaden langer op zich wachten dan nodig is.

Hoe groot is mijn website dan precies?

Opnieuw zijn er meerdere tools op internet te vinden die snel laten zien hoe groot je website is. Er zijn echter meerdere factoren die meespelen in je website, vaak maken we onze website mooi met haarscherpe foto’s. Prachtig natuurlijk, het heeft wel als keerzijde dat elke bezoeker de afbeeldingen opnieuw moet downloaden. Ook de technische ‘achterkant’ van de website kan vaak kleiner.

Bij de meeste websites zien we dat er al snel enkele secondes tijdwinst kan worden geboekt. Zeker een aandachtspuntje dus wanneer je nagaat hoe vaak ons geduld op de proef wordt gesteld, door wederom een ‘trage’ website. Vaak klikken we de site weer weg en gaan we naar de volgende. Dit ziet Google als ‘Bouncers’. Wanneer het percentage van Bouncers op je site te hoog is, kan je website zelfs lager gerankt worden in Google.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis marketing tips.
Tips die anderen liever voor zichzelf houden
We respecten je privacy.