Tom Dumoulin en de media

Tom Dumoulin is populair in Nederland. Bijna in zijn eentje heeft hij in Nederland de hoop op een podiumplek in een grote wielerronde terug gebracht. Misschien zelfs wel een overwinning … Wat hebben de media daarmee te maken?

De verwachtingen

De laatste dagen is Dumoulin helemaal niet meer weg te slaan uit de media. Dat legt een grote druk op zijn schouders. Gelukkig lijkt hij daar goed mee om te kunnen gaan. Als er iemand kan relativeren, is hij het wel.

tom dumoulin en media

Als je wint, heb je vrienden

Vandaag ging het wat minder met hem. Daarover was hij zelf uiteraard heel teleurgesteld. Maar niet alleen hij. Ook het publiek zag de kansen slinken dat “wij” een grote wielerronde gaan winnen.

Gebruik de media

Dumoulin is erg mediageniek. Hij heeft de looks en hij is welbespraakt. Zijn accent geeft hem een extra charme. De interviews met hem zijn altijd al de moeite waard. Maar nu zeker. Velen zouden vandaag moeite hebben om de juiste toon te vinden. Dumoulin laat zijn teleurstelling en boosheid zien. Maar ook zijn relativeringsvermogen en humor.

Twitter

Hoewel zijn interviews de moeite waard zijn, kan hij met twitter nog beter sturen in wat hij van zichzelf wil laten zien. Twitter biedt fantastische mogelijkheden, vooral als er stront aan de knikker is. Tekenend was zijn tweet van net na de etappe van vandaag. Daarin relativeert hij met humor over zijn snelle afdaling. Waarschijnlijk in zijn haast om op tijd een toilet te halen.

Hoe gaat dit aflopen?

Het kan vriezen, het kan dooien. De overwinning in de Giro van dit jaar lijkt nu een stuk verder weg dan gisteren.

Ik zie het nog niet zo somber in. De zwaarste etappe van deze Giro is achter de rug. En Dumoulin is iemand die in staat is om de komende dagen nog te verrassen. En wie weet wat voor moois “ons” dat dan al heel snel gaat brengen.

En gaat het niet lukken, dan blijft overeind dat we van hem kunnen smullen in de (social) media. Want mediageniek blijft hij.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis marketing tips.
Tips die anderen liever voor zichzelf houden
We respecten je privacy.